A verejték útján jelentős mennyiségű magnézium távozhat a szervezetből, amit pótolni kell. Versenysportolóknál, vagy olyan sportolóknál, ahol jelentős verejtékezés fordul elő, a magnéziumürülés és így a szükséglet is megnő!

Az erős fizikai igénybevétel jelentős stresszt jelenthet a szervezetnek. Utalva a stressz és a magnézium kapcsolatával foglalkozó fejezetre, a stressz következtében nő a magnéziumvesztés, mindez szintén növeli a magnéziumszükségletet.

Nem szabad elfelejteni, hogy a magnéziumhiány szív-érrendszeri tünetekkel (szívdobogásérzés, fokozott szívfrekvencia, anginás panaszok, kamrai pótütések) járhat, ami ronthatja a teljesítményt, hiszen a szív megfelelő működéséhez a magasabb szívfrekvencia és a kamrai pótütések előnytelenek.

Az izomfeszülés és az izomgörcs szintén a magnéziumhiány tünetei, egyértelmű, hogy az izomfeszülés és görcsök szintén gátolhatják a sportteljesítményt.

Az intenzív sportolás magnéziumvesztéssel és így magnéziumhiánnyal járhat, magától értetődik tehát, hogy a sport, versenysport a magnéziumpótlás egyik fő területe.